9. lipnja 2015.

Poljski filmovi na Animafestu 2015.

Na ovogodišnjem festivalu animiranog filma Animafest, koji se od 9. do 14. lipnja održava u Zagrebu Poljska će biti zastupljena preko filmova u poljskoj produkciji, poljskog autora i poljskog izlagača.
U kategoriji dječjeg filma 14+ natječe se film The girl who spoke cat / Djevojčica koja govori mačji u poljsko-britanskoj koprodukciji. U Natjecanju hrvatskog filma sudjeluje film Susza / Suša autorice Sare Divljak u poljskoj produkciji. U kategoriji Natjecanje namjenskog filma bit će prikazan film Tomeka Duckog Paradise awaits.
Na Pitching Forumu , koji se održava u sklopu festivala, među ostalim razvijat će se projekti: Flapper & Friends – The Great Journey (Parauszek i Przyjaciele – Wielka wyprawa), Poljska, Švicarska, redatelj: Krzysztof Brzozowski i  Mice on Strike (Myszy strajkują), Poljska, Finska, redatelj: Lukasz Kacprowicz.
U sklopu programa Animafest Scanner u Velikoj dvorani Školske knjige u Masarykova 28 može se poslušati predavanje Marcina Giżyckog (Škola za tehnologiju Katowice / Škola za dizajn Rhode Island, Providence) Apstraktni film u Poljskoj (10.6.2015, 14:45-15:15).

Arhiva