9. prosinca 2019.

Wykład "Muzea w Zagrzebiu"/Predavanje "Muzeji u Zagrebu"

W dniu 6 grudnia odbył się wykład pt. “Muzeji u Zagrebu”, a o nich mówił Robert Samovojska, magister muzeologii. Na początku, w imieniu organizatora do obecnych zwróciła się Walentyna Lončarić, Przedstawiciel Polskiej Mniejszości Narodowej Miasta Zagrzebia i przedstawiła wykładowcę. W swoim wykładzie od wielu muzeów w Zagrzebiu, Robert Samovojska zaznaczył Muzeum Miasta Zagrzebia, którego założył Polak, Emilij Laszowski (o którym już była mowa na poprzednich wykładach), Muzeum Archeologiczne jak i Muzeum Przyrodnicze. Był to spacer po zagrzebskich muzeach więc publiczność, dzięki wyczerpującym informacjom, mogła dowiedzieć się więcej o tym, co znajduje się w poszczególnym muzeum i które muzea niedawno zostały otwarte (Muzeum Iluzji, Muzeum Tortur, Muzeum Czekolady itp.)    



Dana 6. prosinca održalo se predavanje pod naslovom “Muzeji u Zagrebu”, koje je održao Robert Samovojska, magistar muzeologije. Na početku u ime organizatora, prisutnima se obratila Walentyna Lončarić i predstavila predavača. 


U svom izlaganju od mnoštva muzeja u Zagrebu, Robert Samovojska izdvojio je Muzej Grada Zagreba, čiji je osnivač Poljak, Emilij Laszowski (o kojem je već bilo organizirano predavanje), arheološki muzej kao i prirodoslovni i povijesni.

Bila je to svojevrsna šetnja po zagrebačkim muzejima pa su posjetitelji, zahvaljujući iscrpnim informacijama mogli saznati što se u njima nalazi i koji su nedavno otvoreni muzeji (Muzej iluzija, Muzej tortura, Muzej čokolade i sl.)

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

Arhiva