Stranica Predstavnika poljske nacionalne manjine Grada Zagreba / Strona Przedstawiciela Polskiej Mniejszości Narodowej Miasta Zagrzebia

12. svibnja 2015.

Rezultati izbora za poljskog predsjednika na glasačkom mjestu Zagreb

U nedjelju 10. svibnja održan je prvi krug izbora za predsjednika Republike Poljske. Na području Hrvatske, točnije u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Zagrebu nalazilo se glasačko mjesto br. 33. Na tom su biralištu glasači glasovali ovako: Bronisław Komorowski 81 glas (42%), Paweł Kukiz 55 glasova (28%), Andrzej Duda 24 glasa (13%), Janusz Korwin-Mikke 13 glasova (7%) itd. Ukupno je bilo 189 važećih glasova i 2 nevažeća.
U drugom krugu izbora bit će Andrzej Duda, koji je na izborima osvojio ukupno 35% i Bronisław Komorowski, koji  je osvoji 34% glasova.
Drugi krug  održat će se 24. svibnja. Svi koji su se registrirali za glasovanje u Zagrebu u prvom krugu, ne trebaju se ponovno registrirati. Oni koji se nisu registrirali: za dopisno glasovanje moraju se prijaviti zaključno s 14. svibnjem, a za osobno glasovanje u poljskom veleposlanstvu u Zagrebu zaključno s 21. svibnjem. Detalji OVDJE.